Maria Lindberg
 
 

Maria Lindberg (född Israelsson) är sång-, röst- och talpedagog med estetisk inriktning med masterexamen i musikpedagogik


Jag arbetar som kyrkomusiker i Norra Hagunda pastorat utanför Uppsala. Jag har under många år också undervisat i individuell och liturgisk sång, retorik och homiletik vid Johannelunds teologiska högskola och är utbildad vid Musikhögskolan i Piteå, Stockholms Musikpedagogiska Institut och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.


Vid ett flertal tillfällen har jag gästat körer och jobbat med sångteknik tillsammans med dem. Jag är också föredragshållare i kommunikation, med tonvikt på röstuttryck och röstvård. Jag har dock inga möjligheter att ta emot privatelever för närvarande.


Som sångerska (lyrisk sopran) har jag stor erfarenhet framför allt av kyrkliga sammanhang. Det gäller såväl vigslar och begravningar, som andra gudstjänster och musikcaféer. På repertoaren står allt ifrån Bach och Duke Ellington till Fauré och Olle Adolphson. Jag är också medlem i vokalensemblen Uppsala katedralsångare sedan 2007.